تنها کافی است یکسری از ترفند های حرفه ای که با نام Advanced Query Syntax شناخته میشوند را بدانید. با این ترفند ها قدرت ویندوز در جستجو را خواهید دید و از آن لذت خواهید برد!
استفاده از ابزار جستجوی ذاتی ویندوز به شکل اولیه منجر به آن میشود که اغلب به نتایج مورد نظر خود نرسید. در نتیجه همین امر است که بسیاری از کاربران به استفاده از ابزارهای جستجوی ثانوی همچونEverything و مانند آن روی می آورند.
در حالی که استفاده از این ابزارهای ثانوی توانسته است تا حد زیادی مشکلات جستجوی ذاتی ویندوز را حل و رفع کند، اما بگذارید این سوال را از خود بپرسیم که چرا ابزار ذاتی ویندوز برای جستجو تا این حد بی استفاده و ضعیف است؟ پاسخ این سوال مانند همیشه در یک نکته است: جستجوی ویندوز بسیار قدرتمند است، اگر بدانیم که چگونه باید از آن بهره ببریم.
در اینجا سعی میکنیم شما را با قابلیت های خارق العاده جستجوی ویندوز از مسیر Advanced Query Syntax یا قواعد جستجوی پیشرفته آشنا سازیم:
Advanced Query Syntax
در واقع ویندوز گزینه برای یک جستجوی پیشرفته همانند آنچه Everything صورت میدهد را در قواعد جستجوی پیشرفته خود به کار میگیرد، با روشی متفاوت. این قواعد مکمل ابزار جستجوی ابتدایی در ویندوز است و از زمان ویندوز 7 در این سیستم عامل به کار گرفته شده است:
AQS به شما این امکان را میدهد که از عملگرها و قواعد خاص را برای رسیدن به نتایج مورد نظر در جستجو در کمترین زمان ممکن به کار بگیرید. AQS از کلیدواژه های معمول به همراه عملگرها برای دسترسی به نتایج بهره میبرد. دستور کلی به این ترتیب است که عبارت مورد جستجو را وارد کرده، سپس عملگر مناسب را انتخاب میکنید و سپس صفت مربوط به عملگر و عبارت جستجو را وارد میکنید.
نکته قابل توجه این است که از AQS در هر جایی که بخواهید – در قالب جستجو – میتوانید استفاده کنید. دو مورد از این ها منوی استارت و Explorer ویندوز است.
جستجو و حذف موارد ناخواسته
برای شروع Explorer ویندوز را باز کرده و یک عبارت را جستجو کنید. برای مثال بگذارید با عبارت Photoبرای جستجوی یک عکس خاص شروع کنیم:
اما بگذارید هر آنچه که با واژه یا عبارت Adobe مشخص شده است را از جستجو حذف کنیم برای این کار کافی است که یک علامت Dash (-) قبل از عبارتی که میخواهیم از جستجو حذف شود، اضافه کنیم:
در نتیجه نمایش موارد یافت شده تغییر میکند:
اگر دقیقا میخواهید به دنبال عبارت وارد شده بگردید باید این عبارت را در داخل کوتیشن (") قرار دهید:
نکته مهم این است که ویندوز در کوچک یا بزرگ بودن حروف تمایز نمیگذارد. بگذارید نگاهی به سه عملگر اصلی در جستجو AQS دشاته باشیم:
NOT یا - : هر دو عبارت Not و یا - منجر به حذف موارد جستجو با عبارت وارد شده بعد از این عملگر.
AND یا + : استفاده از این دو عملگر – هر یک به تنهایی – منجر به آن میشود که موارد جستجو دقیقا متناظر با عبارت وارد شده باشد. برای مثال Photo + city یا photo and city شامل مواردی خواهد بود که همPhoto و هم City را در بر میگیرد.
"" : قرار دادن عبارت جستجو در بین کوتیشن منجر به آن خواهد شد که موارد جستجو دقیقا متناظر با عبارت وارد شده باشد.
مشخص کردن نوع فایل
حال بگذارید به دنبال نوع خاصی از فایل بگردیم. برای این کار کافی است که بر روی عبارت مورد جستجو کلیک کنید. در این صورت جعبه ای باز میشود که یکی از گزینه های آن Kind است . به شما اجازه میدهد فیلتر مربوط به نوع فایل را اعمال کنید:
چنانچه بر روی گزینه Kind کلیک کنید فهرستی باز میشود که به وسیله آن میتوانید نوع فایل مورد نظر خود را انتخاب کنید. در اینجا ما گزینه Picture را انتخاب میکنیم:
همچنین شما میتوانید به جای گزینه Kind گزینه Type را انتخاب کنید که در این صورت باید دقیقا پسوند فایل مورد نظر را انتخاب کنید:
مشخص کردن تاریخ و حجم فایل
شاید دقیقا میدانید که فایل مورد نظر در چه تاریخی ایجاد شده یا ویرایش شده است در این صورت میتوانید گزینه Date modified را انتخاب کنید و تاریخ مورد نظر خود را وارد کنید:
همانطور که میبینید میتوانید یک دامنه از روزها و تاریخ های مختلف را نیز انتخاب کنید. جالب تر از همه اینکه همه اینها را میتوانید بدون کلیک ماوس و با وارد کردن قواعد یا Syntax نیز اعمال کنید:
Search Terms >mm/dd/yy
Search Terms datemodified:mm/dd/yy
Search Terms date:past month
به همین ترتیب میتوانید قواعد مربوط به جستجو بر اساس اندازه و حجم فایل را نیز وارد کنید:
Search Terms size: gigantic
Search terms size:>= 128m
در مورد آخر ما تمامی فایلهایی را که حجم آنها بزرگتر یا برابر با 128 مگابایت است مد نظر داریم.
اما عملگر size خود مجموعه ای از صفات را دارد که در زیر میبینیم:
Empty = 0kb
Tiny = 0 – 10kb
Small = 10 – 100kb
Medium = 100kb – 1mb
Large = 1mb – 16mb
Huge = 16mb – 128mb
Gigantic = بزرگتر از 128mb
این موارد به ویژه زمانی به کار می آید که از حجم تقریبی فایل مورد نظر خود اطلاع داشته باشید.
همانگونه که متوجه شدید، قواعد جستجو با استفاده از AQS بسیار ساده است و چند اصل کلی را در بر میگیرد:
عملگرهایی که از دو یا سه واژه تشکیل میشوند باید بدون فاصله نوشته شوند. برای مثال Date Modifiedباید به صورت datemodified وارد شود
هر عملگر بلافاصله بعد از خود یک کلون (:) دارد بدون هیچ فاصله ای. برای مثال size:>10mb
نکته جالب تر آنکه میتوانید در جستجوی خود چندین عملگر را با هم به کار ببرید:
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد جستجوی پیشرفته در ویندوز با استفاده از AQS و عملگرها و صفات آنها میتوانید به دستور العمل مایکروسافت در اینجا مراجعه کنید.
.: Weblog Themes By Pichak :.